Xbox

De Xbox is een spelcomputer die is ontwikkeld door Microsoft. De eerste versie hiervan werd in 2002 uitgebracht in Europa. Deze Xbox was een zeer veelzijdig apparaat, zeker als je rekening houdt met de tijd waarin het werd uitgebracht. Het was namelijk mogelijk om naast het spelen van spellen, ook een dvd te kijken of muziek op te slaan. De Xbox was in feite gewoon een PC, maar aangezien de software volledig was aangepast, was hier niet veel van te merken en kon het alleen gebruikt wordt als een spelcomputer. Veel PC-spellen werden in die tijd dan ook omgebouwd tot Xbox spel. Dit was echter niet genoeg, aangezien er veel concurrentie was en de spellen waren relatief duur. De prijs hiervan hebben ze uiteindelijk ook marktconform aangepast, maar het was al te laat. Sony was op dat moment namelijk de absolute marktleider. Microsoft probeerde haar marktpositie weer te kunnen verbeteren door de lancering van een nieuwe console, namelijk de Xbox 360.

Xbox 360

De Xbox 360 is vele malen populairder dan zijn voorganger. Tijdens de introductie in 2005 was deze al opslag uitverkocht in bijna alle landen. Doordat deze console in 2005 is uitgebracht, heeft het een jaar voorsprong op de Wii en de Playstation 3. Dit heeft als voordeel dat ze op dat moment al een deel van de markt veroverd hadden. Met de Xbox 360 is het mogelijk om tegen anderen te spelen middels een internetverbinding. Ook is het mogelijk om spellen te downloaden en om te praten met vrienden via een headset. De xbox, de spellen en de accessoires zijn gemakkelijk te bestellen via online shops als de xbox gameshop. Heb je deze console dus nog net en ben je geinteresseerd, dan is het gemakkelijk hier iets aan te doen.

Xbox Kinect

De Kinect voor Xbox 360 is een gameplay waarbij het mogelijk is om zonder controller spelletjes te spelen. Door middel van een camera kun je met allerlei gebaren de spelcomputer opdrachten geven. De Kinect is dus in feite de echte concurrent voor de Nintendo Wii, aangezien deze ook de aandacht vestigt op het meebewegen van de speler.