Playstation

De Playstation is misschien wel het bekendste spelcomputer serie voor veel mensen. Deze console is ontwikkeld door de Japanse elektronicafabrikant Sony. Iedere console wordt uitgebracht in 3 verschillende versies, namelijk één voor Azië, één voor Noord-Amerika en één voor Europa. Dit komt doordat de televisiestandaarden in ieder werelddeel anders is. De allereerste Playstation werd in 1995 op de Europese markt uitgebracht. In dit tijdperk bezat Playstation een groot marktaandeel en was dus zeer populair onder de gameliefhebbers.
 

De Playstation 2

In 2000 kwam er een opvolger, namelijk de Playstation 2. Deze was in veel opzichten een stuk beter dan de gewone Playstation. Zo beschikte de Playstation 2 over betere graphics en een snellere engine. Daarnaast is het ook mogelijk om dvd's en cd's af te spelen. De Playstation 2 bood ook de mogelijkheid om bepaalde games online te spelen. De Playstation 2 is in verschillende kleuren te verkrijgen, daarnaast is er ook nog een slimline versie op de markt gekomen. Deze is een stuk dunner en heeft geen cd-lade meer.
 

De Playstation 3

De Playstation 3 is gelanceerd in 2005 en is de opvolger van de Playstation 2. Deze spelcomputer is een stuk verbeterd in vergelijking met de eerdere 2 Playstations. Een andere handige bijkomstigheid is dat de controllers nu draadloos zijn, waardoor je niet meer vlak voor de televisie hoeft te zitten. Een ander voordeel hierbij is dat je nu met 7 controllers tegelijkertijd kunt spelen. Er zijn veel verschillende modellen uitgebracht die allen hun eigen geheugenruimte hebben en andere specificaties.