Wii

De Wii heeft zich in de afgelopen jaren opgebouwd tot één van de bekendste en meest unieke spelcomputer van het moment. Deze console is ontwikkeld door Nintendo en is de vijfde console die is uitgebracht onder dit merk, de handhelds niet meegerekend. De vierde console van Nintendo was de Nintendo GameCube. De Wii is hier dus de opvolger van en biedt de spelers dan ook de mogelijkheid om de spellen die voor de GameCube bedoelt zijn, ook op de Wii te spelen. Dit maakte het voor veel mensen aantrekkelijk om de Wii te kopen, aangezien ze dan hun favoriete spellen nog eens zouden kunnen spelen en tevens kunnen genieten van de nieuwe gameplay.

De unieke gameplay

De Wii was het begin van een ware revolutie op consolegebied. Deze spelcomputer maakte het namelijk mogelijk om met fysieke bewegingen te spel te besturen. De afstandsbediening die bij de Wii hoort, is namelijk bewegingsgevoelig. Je dient dus zelf met jouw poppetje mee te bewegen, om zo de opdracht tot een succes te brengen. Deze unieke gameplay zorgt ervoor dat de spelcomputer in korte tijd al heel populair was en deze trend heeft zich nog verder voortgezet. Naast de afstandsbediening kan er ook een Nunchuk aan de controller worden vastgeklikt. Dit is de tweede controller en zorgt ervoor dat je meer mogelijkheden hebt bij verschillende spellen.

Accessoires voor de Wii

Om de belevingservaring van de spellen nog unieker te maken, zijn er ook speciale accessoires ontwikkeld die hieraan bij kunnen dragen. Zo is er bijvoorbeeld een Wii stuur ontwikkelt voor diverse race spelletjes. Of je hebt een zwaard of pistool, waarmee je echt het gevoel hebt alsof je daadwerkelijk in een vecht scène bent beland. Daarnaast zijn er ook nog allerlei accessoires die geschikt zijn om te sporten, zoals een honkbalknuppel, tennisracket of een golfclub.  Al deze accessoires zorgen ervoor dat de game ervaring unieker en spannender is dan ooit tevoren. Je bestelt al deze Wii accessoires online, bijvoorbeeld via de Nintendo gameshop.