Wii spellen

In de afgelopen jaren zijn er veel verschillende Wii spelletjes uitgebracht. Een aantal van deze spellen hebben een paar terugkerende karakters erin zitten, die razend populair zijn geworden bij veel mensen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Zelda of Mario, die onderhand gezien wordt als dé mascotte van Nintendo, de ontwikkelaar van de Wii. Naast deze bekende spelpersonage zijn er ook nog een aantal andere bekende spellen van de Wii. Hieronder kun je een aantal van deze spellen vinden. Deze zijn onderverdeeld in spelletjes voor meisjes en spelletjes voor jongens.
 

Spelletjes voor jongens

De Wii heeft veel spelletjes uitgebracht die zowel voor jongens als meisjes zijn, maar er zijn toch ook een aantal spellen ontwikkeld die zich vooral richten op de interesses van jongens. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Super Smash Bros. Brawl. Bij dit spel kun je met allerlei bekende gamepersonages tegen elkaar vechten en zijn er tal van levels wat zorgt voor urenlang gameplezier.
Ook The Amazing Spiderman is een spel dat zeer geschikt is voor jongens. Deze game is gebaseerd op de laatste Spidermanfilm. In deze game speel je Spiderman die dankzij zijn spinnenwebben weer door de stad rond kan slingeren, waarbij hij ook veelal te maken krijgt met badguys die hij moet zien te verslaan.
 

Spelletjes voor meisjes

De Wii is waarschijnlijk de gameconsole die zich het meest richt op meisjes. Er zijn dan ook veel leuke games te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Just Dance. Hierbij is het de bedoeling dat je verschillende dansjes zo goed mogelijk na moet doen. Dit is erg leuk om samen met vriendinnen te doen. Ook zijn er diverse Barbie games te verkrijgen, waarbij je samen met Barbie een bepaald avontuur beleeft.